O firmie
„Sulima” to najstarsza istniejąca piekarnia prywatna działająca na terenie Łomży. Nasza rodzinna tradycja piekarska sięga już roku 1920 i przechodzi od lat z „ojca na syna”. Łomżyński zakład jest trzecim zakładem, który prowadzi nasza rodzina. Pierwszy, założył pradziadek Jan Nowakowski we wsi Jelonki po I wojnie światowej, drugi został założony po II wojnie światowej przez dziadka Zygmunta Nowakowskiego w Ostrołęce. Działa on do dziś przy ulicy Gomulickiego. Trzeci zakład wybudował Zenon Sulewski, który jest właścicielem, głównym technologiem i całym „mózgiem” piekarni przy ulicy Sikorskiego 27 w Łomży.
Nasze pieczywo powstaje metodą tradycyjną. Chociaż czasy się zmieniają, produkujemy wszystkie rodzaje chleba na kwasach wytarzanych w naszym zakładzie, nieprzerwalnie od 30 lat.
Receptury, które stosujemy do produkcji chleba i bułek, używane były 100 lat temu i pamiętają jeszcze czasy „dziada i pradziada”. Dlatego też są przez nas pilnie strzeżone.
Nasze motto to: „Piekarnia to nie fabryka. To mały, rodzinny zakład, w którym pieczywo produkuje się tradycyjnie, na zakwasie i bez polepszaczy”.
W naszym asortymencie, oprócz chleba i bułek, posiadamy także cukiernictwo oraz wyroby wytrawne. Także każdy znajdzie u nas coś dla siebie.
Skontaktuj się z nami
Zapraszamy do naszych punktów lub kontaktu telefonicznego i e-mailowego:
- 86 216 20 04
- piekarniasulima@gmail.com
- Ul. Sikorskiego 27, 18-400 Łomża