Chleb
Zdrowy chleb na naturalnym zakwasie, wytwarzanym tradycyjną metodą w naszym zakładzie.
Chleb pełnoziarnisty, razowy

to wypiek żytni, z bardzo niewielkim udziałem mąki pszennej (nie więcej niż 5%), oczywiście na naturalnym zakwasie. W składzie znajdziemy tylko mąkę typ 2000 z pełnego przemiału, wodę i sól. Dzięki swojej wilgotności długo zachowuje świeżość. Jest idealny dla osób z cukrzycą, że względu na swój niski indeks glikemiczny.
Rodzaje chlebów razowych:
- chleb razowy
- chleb razowy ze słonecznikiem
- chleb razowy z czarnuszką
- chleb razowy z żurawiną
Chleb mieszany- tradycyjny

chleb, produkowany z mąki pszennej i żytniej, na naturalnym zakwasie.
Rodzaje chlebów mieszanych:
- chleb zwykły
- chleb wiejski
- chleb dworski z dodatkiem słonecznika i słodu żytniego
- chleb tygrys z dodatkiem sezamu, siemenia lnianego, o bardzo chrupiącej, spękanej skórce.
Chleb żytni

wypiekany z mąki żytniej typ 1400, na naturalnym zakwasie. Bardzo wilgotny, długo utrzymujący świeżość.
Rodzaje chlebów żytnich:
- Chleb babuni z dodatkiem płatków owsianych, słonecznika, siemienia lnianego oraz sezamu.
- Chleb litewski z dodatkiem słodu żytniego (okazjonalnie dodajemy kminek)
- Chleb żytni z żurawiną
- Chleb żytni z płatkami owsianymi
Mąkę żytnią kupujemy tylko z prywatnych, lokalnych młynów.
Skontaktuj się z nami
Zapraszamy do naszych punktów lub kontaktu telefonicznego i e-mailowego:
- 86 216 20 04
- piekarniasulima@gmail.com
- Ul. Sikorskiego 27, 18-400 Łomża