Chleb

Zdrowy chleb na naturalnym zakwasie, wytwarzanym tradycyjną metodą w naszym zakładzie.

Chleb pełnoziarnisty, razowy

to wypiek żytni, z bardzo niewielkim udziałem mąki pszennej (nie więcej niż 5%), oczywiście na naturalnym zakwasie. W składzie znajdziemy tylko mąkę typ 2000 z pełnego przemiału, wodę i sól. Dzięki swojej wilgotności długo zachowuje świeżość. Jest idealny dla osób z cukrzycą, że względu na swój niski indeks glikemiczny.

Rodzaje chlebów razowych:

  • chleb razowy
  • chleb razowy ze słonecznikiem
  • chleb razowy z czarnuszką
  • chleb razowy z żurawiną

Chleb mieszany- tradycyjny

chleb, produkowany z mąki pszennej i żytniej, na naturalnym zakwasie.

Rodzaje chlebów mieszanych:

  • chleb zwykły
  • chleb wiejski
  • chleb dworski z dodatkiem słonecznika i słodu żytniego
  • chleb tygrys z dodatkiem sezamu, siemenia lnianego, o bardzo chrupiącej, spękanej skórce.

Chleb żytni

wypiekany z mąki żytniej typ 1400, na naturalnym zakwasie. Bardzo wilgotny, długo utrzymujący świeżość.

Rodzaje chlebów żytnich:

  • Chleb babuni z dodatkiem płatków owsianych, słonecznika, siemienia lnianego oraz sezamu.
  • Chleb litewski z dodatkiem słodu żytniego (okazjonalnie dodajemy kminek)
  • Chleb żytni z żurawiną
  • Chleb żytni z płatkami owsianymi

Skontaktuj się z nami

Zapraszamy do naszych punktów lub kontaktu telefonicznego i e-mailowego: